O eleva din Ploiesti, medaliata cu aur la Olimpiada Balcanica de Informatica

Publicata la 27 Sep 2016 - 12:20am de Max-Media.ro

Alexa TudoseMaria Alexa Tudose, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, a obţinut medalia de aur la cea de-a X-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 17-22 septembrie, la Skopje, în Macedonia.

Lotul naţional de informatică (juniori) a cucerit, în total, la acest concurs internaţional, patru premii: două medalii de aur şi două medalii de argint, a anunţat Ministerul Educaţiei printr-un comunicat de presă.

Medalie de aur a primit şi Alexandra Maria Udriştoiu, elevă în clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, laureată cu bronz la ediţia de anul trecut a balcaniadei de informatică. Medaliile de argint au revenit, anul acesta, Cellei Florescu – elevă în clasa a VIII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi lui Adrian Emanuel Dicu, elev în clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ionel-Vasile Pit-Rada (Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin). Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori 2016 a reunit 36 de concurenţi din nouă ţări.

lotul olimpic informatica

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: