O ordonanta de urgenta din 2013 arunca in aer tarifele de salubritate la nivel national

Publicata la 17 Ian 2017 - 12:12pm de Max-Media.ro

masini_de_gunoi_rampa_-ecologicaOUG 31/ 2013, care modifică Ordonanţa de urgenţă nr. 196/2005 privind administrația fondului pentru mediu și care prevede majorarea cu 140% a unei taxe, în următorii doi ani, este pe punctul de a arunca în aer tarifele de salubrizare la nivel național.

Acest act normativ stabilește că taxele încasate pentru deşeurile inerte şi nepericuloase încredinţate în vederea eliminării finale prin depozitare vor crește, de la 50 lei/ tonă (2016), la 80 de lei/ tonă – anul acesta și la 120 de lei/ tonă – în 2018.

„În prezent nu se plătește nicio taxă de mediu pentru depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi, introducerea acesteia având ca scop descurajarea depozitării și încurajarea reciclării”, declara în 2015 ministrul Mediului.

Această taxă este colectată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și plătită de operatorii de salubritate sau de către proprietarii rampelor de gunoi ecologice. Cei din urmă spun, însă, că ei nu pot accepta să plătească mai mult, fără să majoreze la rândul lor tarifele către populație și agenții economici.

Astăzi, are loc Adunarea Generală a Acționarilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova, unde se discută pe această temă sensibilă.

În Ploiești, de exemplu, majorarea taxei de rampă ar putea avea ca efect creșterea tarifului la salubritate cu 40%, de la 4,99 lei la 6,99 lei / lună/ persoană în acest an. Estimarea aparține Regiei Autonome de Servicii Publice. 

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

3 Comments

Comentează știrea: