Perchezitii DIICOT in Prahova, la persoane suspectate de camatarie si de deturnare de licitatii publice (UPDATE)

perchezitiiProcurorii DIICOT și polițiștii BCCO au efectuat 29 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova.

Acţiunea vizează persoane bănuite de constituirea de grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, înşelăciune, deturnarea licitaţiilor publice şi spălare de bani.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale — IGPR și a Biroului Tehnic de Criminalistică din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, această grupare ar fi condusă de Ştefan Petre, zis „Fane”, persoană foarte potentă financiar, administrator al mai multor societăţi comerciale. Acesta ar fi intrat în afacerile cu împrumuturi după ce mai multe clanuri de notorietate din Bucureşti, printre care „Caranii” şi „Cămătarii”, au fost destructurate de procurorii DIICOT. Indivizii împrumutau sume bani de bani, cu dobânzi uriașe, apoi încercau să execute datornicii, la care aveau gaj pus pe imobile, mașini etc. În grupare erau implicați, se pare, executori judecătorești și un avocat.

Despre Autor

Ziarul online Max-Media.ro a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *