Planurile actionarului Kaufland: sa transforme reteaua in discounter pe suprafata mare

Grupul german Schwarz, proprietarul lanţurilor Kaufland şi Lidl, şi-a prezentat în presa germană planurile pentru urmă­torii cinci ani, planuri ce prevăd atingerea bornei de 100 mld. euro afaceri, transformarea hipermarketurilor Kaufland în discounter pe suprafaţă mare şi expansiunea magazinelor Lidl pe noi pieţe, printre care şi SUA, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit ultimelor date ale ZF, nemţii de la Schwarz au devenit anul trecut cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 mld. euro.

Doar în România compania a avut în 2014 un business cumulat pentru Kaufland şi Lidl de peste 2,5 miliarde euro.

De altfel, Kaufland este liderul pieţei lo­cale, cu o reţea de peste 100 de hipermarketuri cu preţuri mici şi cu afaceri anul trecut de 1,8 mld. euro.

În Prahova, Kaufland deține 4 supermarketuri, din care trei în Ploiești și unul în Câmpina.

Lidl, intrat în România în 2011 prin pre­lua­rea Plus Discount, are, potrivit esti­mărilor ZF afaceri de peste 700 mil. euro în 2014. Rezul­ta­tele companiei nu sunt publice.

Rețeaua Lidl din Prahova este reprezentată de 5 supermarketuri, din care trei în Ploiești, unul în Mizil și unul la Vălenii de Munte.

Despre Autor

Ziarul online Max-Media.ro a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *