Plati ilegale in Primaria Ploiesti? Primarul interimar si-a asumat responsabilitatea pentru dezinsectia orasului

sedinta Primaria Ploiesti plati blocate Nicoleta CraciunoiuȘedința convocată, joi, la sediul Primăriei Ploiești, nu a rezolvat problema ridicată de directorul executiv al Direcției Economice, Nicoleta Crăciunoiu, care continuă să refuze să dea viza controlului financiar preventiv pentru plăți din anumite cotracte, pe care le consideră ilegale.

Primarul interimar, Cristian Ganea, a declarat, în aceste condiții, că își asumă personal responsabilitatea juridică pentru activitatea de dezinsecție a municipiului, în urma avertizării Ministerului Sănătății că virusul Zika se transmite prin intermediul țânțarilor.

Practic, Ganea a ordonat deblocarea plăților către firma Coral, strict pentru a combate aceste insecte.

  • Ce plăți ilegale către Coral reclamă directorul executiv al Direcției Economice

Nicoleta Crăciunoiu, prin refuzul de acorda viza CFPP, a blocat achitarea unor facturi către Sc Coral (activități de dezinsecție și deratizare), SC Industrie Mică (marcaje stradale), SC Apa Nova (plata apei de ploaie), SGU Ploiești (salarii personal detașat la mentenanță școli) și UTI SA (mentenanță semafoare).

În privința Coral, dir. Direcției Economice reclamă faptul că un contract de delegare gestiune prin concesiune, vechi din 2010, a fost depășit cu 180% în privința valorii. Astfel, dacă Primăria Ploiești se angaja să achite, în perioada 2010 – 2015, suma de 10 milioane de lei, în realitate a plătit 28 milioane lei.

Reprezentanții administrației locale se apără spunând că activitatea de dezinsecție și deratizare s-a făcut de câte ori a fost nevoie și că de fiecare dată a existat viza de legalitate din partea Direcției Juridice.

După ce contractul respectiv a expirat, Primăria Ploiești – prin Consiliul Local – l-a prelungit, anul trecut, cu alți 2 ani și jumătate. Plățile nu au mai putut fi  făcute din octombrie 2015, timp în care către firma Coral s-au adunat facturi neachitate de 910.000 lei.

În plus, Primăria Ploiești a dorit să facă licitație pentru a încredința activitățile de dezinsecție și deratizare pe alți 8 ani. Nicoleta Crăciunoiu a refuzat să dea viza CFPP, susținând că este de acord cu un contract pe 4 ani. 

Răspunzând unei întrebări max-media.ro, Nicoleta Crăciunoiu a precizat: „Îmi asum aceste decizii, deoarece în calitate de director executiv al Direcției Economice răspund de legalitatea plăților. Eu consider că acele contracte nu au fost respectate și nu voi da viza CFPP. Primarul interimar își poate asuma răspunderea, dar în această situație e obligația mea să anunț Ministerul Finanțelor și Curtea de Conturi, pentru a efectua controale la Primăria Ploiești. Nu uitați că și în alte contracte am procedat la fel și într-un final câteva persoane au răspuns penal pentru ce au făcut.”

Ce a avut de spus primarul interimar, Cristian Ganea, vedeți în filmarea de mai jos:

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

2 Comentarii

  1. Pingback: Ce spune primarul Ploiestiului despre moartea angajatului de la Zoo Bucov si despre blocarea unor contracte (VIDEO) - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

  2. Pingback: Directorul Economic din Primaria Ploiesti a fost mutat de pe post. Dispar blocajele de finantare? - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *