PLOIESTI: Borcan si Irimia au fost arestate!

Publicata la 22 Iul 2013 - 1:38pm de Max-Media.ro

Psihologul Ioana Borcan, membru al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova si Nicoleta Georgiana Irimia, asistenta la Spitalul Judetean Ploiesti, au fost arestate pentru o perioada de 29 de zile de magistratii Tribunalului Prahova. Borcan si Irimia au fost retinute, vineri, de procurorii anticoruptie din Ploiesti. Cele doua sunt acuzate ca au primit sume importante de bani pentru a inlesni unor persoane sanatoase sa primeasca certificate de handicap.


Potrivit portallui instantelor de judecata, Tribunalul Prahova respinge ca neintemeiată excepţia nulitatii absolute a propunerii de arestare preventivă formulată de inculpata BORCAN IOANA prin apărător . Admite propunerea formulata de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE.- SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI şi in consecinta: În temeiul disp.art.149/1 C.p.p. dispune arestarea preventiva a inculpatelor BORCAN IOANA şi IRIMIA GEORGIANA-NICOLETA pe o perioadă de 30 zile fiecare , cu începere de la data 19.07.2013 şi până la data de 17.08.2013 , inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă . Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu recurs in termen de 24 ore de la pronuntare. Cercetată în Camera de Consiliu şi pronuntata in sedinţă publică, azi, 19 iulie 2013.
Conform DNA Ploiesti, in perioada 2010 – 2012, inculpata Borcan Ioana, în calitate de membru al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, a primit, prin intermediar,suma totală de 13.200 lei, în mai multe tranșe, pentru ca, în virtutea atribuțiilor de serviciu, să dispună încadrarea în grad de handicap și eliberarea certificatelor de handicap pentru un număr de 21 de persoane.
De asemenea, în perioada 2009 – 2012, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, inculpata Borcan Ioana a contribuit la eliberarea, în mod ilegal, a unui număr de 49 de certificate de încadrare în grad de handicap.
Toate aceste persoane nu sufereau de bolile menționate în cuprinsul certificatelor și, implicit, nu aveau dreptul la beneficiile prevăzute în lege pentru gradul de handicap stabilit, astfel că au obținut, în mod ilegal, suma totală de 475.000 lei, reprezentând indemnizații de handicap, indemnizații de însoțitor și bugete complementare personale.
La rândul său, în perioada 2009 – 2012, inculpata Irimia Georgiana Nicoleta, asistentă medicală la Spitalul județean Prahova, a primit de la mai multe persoane,suma totală de aproximativ 21.000 lei lăsând să se creadă că, în mod direct sau prin intermediar, are influență asupra membrilor Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova și îi poate determina să stabilească un grad de handicap și să elibereze certificate medicale pentru aceste persoane. Pentru ca persoanele de la care a primit sumele de bani să obțină pe nedrept certificate medicale de încadrare în handicap, inculpata Irimia Georgiana Nicoleta a transmis către membrii comisiei documentele necesare și sumele de bani, a redactat personal, în fals, referate și scrisori medicale. Beneficiarii acestor certificate medicale au încasat în mod ilegal suma totală de 253.000 lei, reprezentând indemnizații de handicap, indemnizații de însoțitor și bugete complementare personale.
Inculpatelor li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 19 iulie 2013, procurorii au dispus reținerea inculpatelor pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: