Ploiesti: Sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, condamnata la inchisoare. Inspectorii verifica daca Oniga a ocupat functia legal!

Publicata la 16 Mai 2013 - 2:54pm de Max-Media.ro

Viorica Oniga, sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, a fost condamnata la patru luni de inchisoare, intr-un proces din anul 2004. Oniga a fost acuzata ca, in calitate de director al CAS Prahova, a adus importante prejudicii institutiei.

Presa titra in acea perioada ca fosta directoare se face vinovata de aprobarea unor reparatii şi a altor lucrări de renovare şi modernizare, fără a fi organizate licitaţii sau să fie intocmite documentaţiile tehnice justificative. Toate lucrările de renovare a Casei de Asigurări de Sănătate Prahova au fost inregistrate eronat, ca fiind cheltuieli curente şi nu cheltuieli de capital aşa cum era legal.

In perioada 1999-2000, au fost folosite astfel trei miliarde de lei, in afara cheltuielilor aprobate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru placare cu marmură, geamuri termopane, aparate de aclimatizare sau alte aparate destinate ”creşterii gradului de confort pentru angajaţi”.

In 2006, magistratii Curtii de Apel Ploiesti au decis sa o condamne pe Viorica Oniga la 4 luni de inchisoare cu prevederile articolului art 81 Cp şi art 1 din Legea nr. 543/2002. Cu alte cuvinte, Oniga a primit o pedeapsa cu suspendare si a fost, in acelasi timp si gratiata. Avocatii consultati de max-media.ro sustin ca astfel de sentinte de gratiere a faptei se dau foarte rar, si se aplica doar la fapte minore.

Viorica Oniga are specializarea in medicina de familie si este sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap inca din anul 2006, adica exact anul in care a si fost condamnata.

Surse din cadrul Directiei pentru Asistenta Sociala Prahova au declarat pentru max-media.ro ca inspectorii din cadrul Consiliului Judetean Prahova ancheteaza in aceste momente daca Oniga ocupa legal functia de sefa a comisiei de evaluare, avand in vedere ca a primit o condamnare penala. Vom reveni cu detalii.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: