Ploiesti: Trupurile militarilor germani morti in al II-lea razboi mondial, deshumate cu buldoexcavatorul

Publicata la 14 Iun 2016 - 8:37pm de Max-Media.ro

oseminte soldati germani dezhumate la PloiestiÎn perioada 14 iunie – 15 iulie 2016, în Cimitirul Militar Bolovani din Ploiești vor fi exhumate osemintele a 236 de militari germani, decedați în cel de-Al Doilea Război Mondial, pentru a fi strămutate în Cimitirul Eternitatea din Iași.

Lucrările de exhumare și strămutare a osemintelor, solicitate de Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război, se vor desfășura sub supravegherea și cu avizul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, în baza Legii nr. 379/ 2003, privind regimul mormintelor și operelor comemorative de răazboi și a Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania, privind mormintele românești de război din Republica Federală Germania și mormintele germane de război din Romania, ratificat prin Legea nr. 170/ 1997.

Osemintele scoase vor fi depozitate la Chișinău, până la reînhumarea în Cimitirul Eternitatea din Iași, eveniment care va avea loc la toamnă.

Interesant este că Garnizoana Ploiești, care gestionează cimitirul militar, a trimis la fața locului un buldoexcavator. E mai ușor așa!

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: