Plopeni: O firma s-a ales cu dosar penal pentru ca a depozitat deseuri dupa expirarea acordului de mediu

Publicata la 28 Iun 2016 - 8:21pm de Max-Media.ro

deseuri periculoaseO firmă din București s-a ales cu dosar penal, pentru că a depozitat deșeuri periculoase în Prahova, deși legal nu mai avea acest drept.

La data de 27.06.2016, în urma unui control efectuat de către polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Comisariatulului Judeţean al Gărzii Naționale de Mediu, a fost depistată o fimă cu sediul social în municipiul București, care, deși avea anulată autorizația de mediu, a continuat activitatea de depozitare a deșeurilor periculoase pe două amplasamente situate pe raza orașului Plopeni, aceasta neluând măsurile necesare de eliminare a deșeurilor colectate și nici asigurând paza depozitelor de deșeuri periculoase.

De asemenea, în urma controlului la punctul de lucru al respectivei societăți au fost identificate următoarele bunuri: 50 saci rafie cu deșeuri, în stare solidă, neinscripționați cu categoria deșeului și codul corespunzător acestuia; 228 cubitainere neinscripționate, de aproximativ 1.000 kg fiecare, conținând deșeuri periculoase; 77 m.c. soluție, depozitați vrac pe o suprafață de 110 m.p., și 8 butoaie metalice neinscripționate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de continuarea activităţii după suspendarea acordului de mediu sau a autorizaţiei, respectiv a autorizaţiei integrate de mediu, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri și nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: