Prahova: Pana in 2016, salariul mediu net va creste cu peste 13%

Publicata la 17 Iul 2013 - 1:37pm de Max-Media.ro

Conform unei estimări a Comisiei Naţionale de Prognoze, publicată de cotidianul Gândul, judeţul Prahova va avea şi în următorii trei ani o creştere economică semnificativă, care se va traduce şi prin creşterea salariului mediu net cu 13,2%.

Dacă estimarea este reală, prahovenii vor avea în 2016 un venit mediu de aproximativ 1777 lei, faţă de 1550 lei în momentul de faţă. De asemenea, rata şomajului va scade uşor cu 0,9 procente, în timp ce productivitatea la nivelul judeţului va cunoaşte o creştere semnificativă, de 20,5%.

Prahova se va menţine, aşadar, într-un top 5 al judeţelor din România unde nivelul de trai este ridicat, după Timişoara şi Cluj, dar înaintea Argeşului şi Constanţei.

Principalele contribuţii la dezvoltarea economică a judeţului le vor avea parcurile industriale de stat sau private, care generează momentan doar circa 10% din locurile de muncă din judeţ. În prezent, în Prahova lucrează aproximativ 170.000 de salariaţi, însă există şi categoria celor care muncesc la negru, categorie care nu apare evidenţiată nicăieri.

Cei mai mulţi angajaţi lucrează în continuare în industria petrolieră, petrochimică şi a construcţiei utilajelor petroliere. Pe locul următor sunt salariaţii din domeniul comerţului şi serviciilor.

 

 

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: