Prahova: Primarul din Plopu a fost cercetat pentru proxenetism in urma cu 20 de ani

Publicata la 16 Iul 2013 - 6:00pm de Max-Media.ro

Ziarul Ring scrie în ediţia de astăzi că primarul comunei prahovene Plopu, care a reclamat dispariţia banilor şi bunurilor aflate în cutia de valori depozitată la Raiffeisen Ploieşti, are un trecut tulbure. În 1994, Adrian Bălănescu ar fi fost arestat şi condamnat pentru proxenetism. În plus, un fost comisar-şef din cadrul IPJ Prahova, Ion Zecheru, acum la pensie, spune despre edil că are două case de schimb valutar şi una de amanet, lucru care îl face suspect în privinţa declaraţiilor privind dispariţia banilor.

<<Reclamaţia privind aşa-zisul furt al sumei de 500.000 de euro din cutia de valori a unei bănci s-ar putea dovedi neîntemeiată, primarul având antecedente în acest sens. Colonelul (r) Ion Zecheru, fost comandant la Crima Organizată Prahova, ne povesteşte cum l-a arestat pe Bălănescu. “Primarul Adrian Bălănescu a fost arestat pentru proxenetism în 1994. Inclusiv pe nevasta lui a dus-o la turci, e un fel de ţigancă din comuna Iordăcheanu, satul Vărbila; acolo majoritatea sunt ţigani. Când s-a eliberat, au sărit ăia pe el şi i-au zis că, dacă nu o ia de nevastă, îi iau căpăţâna şi a trebuit să se însoare. El are două case de schimb valutar şi una de amanet. Are şi o firmă de transport, unde este unic administrator. Bălănescu venise la mine în 1994 să reclame că nişte ţigani i-au furat maşina. Când i-am chemat la poliţie pe ţigani aceştia, mi-au spus «Domnule colonel, dumneata ştim că eşti un om corect, ăsta ne-a dus fetele la turci, nenorocitul ăsta, de-aia i-am luat maşina, nu de altceva, să ne dea bani, să ne plătească fetele». Atunci, eu aveam un ofiţer care se ocupa de proxenetism şi i-am zis să ancheteze cazul şi l-am găsit vinovat pe Bălănescu, i-am dat maşina înapoi, toate lucrurile, dar l-am băgat la arest”, ne-a declarat col. (r) Ion Zecheru>> – scrie ziarulring.ro.

Tot Ion Zecheru, fratele actualului şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova, ar fi spus ziarului Ring următoarele:

“Are cea mai mare casă de amanet din cartierul Malul Roşu, din Ploieşti, unde sunt mulţi ţigani. La casa de amanet nu se duc ăia amărâţi să dea ultimul aur din casă, se duc bandiţii care iau banii. Le primeşte aurul fără buletin şi după aia nu-i mai interesează de aur. În prima relatare pe care a avut-o la televiziune a zis că a avut şi lingouri de aur în casetă şi la al doilea reportaj a zis că numai bijuterii. Lingourile trebuie înregistrate la bancă. Plus de asta, e suspectat că şi-a pus avocat în momentul reclamaţiei. Să ai 100.000 de lire sterline, cum a declarat, e nefiresc în România, ăştia sunt veniţi de afară de undeva, dintr-o afacere. Este posibil să fi avut suma asta, dar el, ca să se ascundă faţă de complicii lui care i-au cerut bani, a înscenat furtul din cutia de valori. Nu se poate să dispară aşa, este bancă, există pază înarmată, camere video, e cusută cu aţă albă. Şi cel care a reclamat prima oară e tot un bandit, a fost ospătar la restaurantul de la Româneşti, şi-a făcut o afacere acasă cu nişte cauciucuri şi are şi un hotel unde se practică cea mai veche meserie din lume”.

Căutaţi la telefon de max-media.ro, atât Adrian Bălănescu, cât şi fostul poliţist Ion Zecheru, nu au dorit să răspundă.

În schimb, viceprimarul comunei Plopu, Teodor Marin, a spus că primarul nu poate răspunde deoarece au picat telecomunicaţiile în localitate – fals, mobilul lui Bălănescu suna – dar că a auzit de fapta din urmă cu 20 de ani, care nu îi face cinste edilului. Mai multe comentarii nu a vrut să facă.

 

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: