Presedintele PNL Prahova si alti senatori liberali vor introducerea unor cursuri obligatorii de prim-ajutor

Iulian Dumitrescu PNLPreședintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, a inițiat alături de alți parlamentari liberali un proiect de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, care prevede obligativitatea introducerii în programa școlară a unor cursuri de prim ajutor.

„O educație sanitară de la vârste mici ar crește șansele de supraviețuire ale unei persoane, dacă cei din jur ar ști cum să intervină până la sosirea ambulanței sau până la stransportarea la spital a victimei pentru îngrijiri medicale de specialitate”, se arată în expunerea de motive a proiectului care va intra în dezbaterea senatorilor.

„Doar 0,5 la sută din cei 1,7 milioane de elevi înscriși în învățământul gimnazial și liceal din România au noțiuni de prim-ajutor. În multe țări educația pentru sănătate este obligatorie în școli, începând din clasa întâi până în a doisprezecea, folosindu-se pentru fiecare ciclu de dezvoltare programe și materiale didactice adecvate vârstei școlarului. După tragedia de la Clubul Colectiv și alte evenimente neplăcute, societatea civilă a cerut introducerea urgentă în școlile din România a unor cursuri de prim-ajutor. Ca urmare a celor susținute mai sus, înaintăm prezentul proiect legislativ pentru dezbatere și aprobare”, se mai precizează în proiectul susținut de Iulian Dumitrescu.

Inițiativa legislativă a fost depusă la finele lunii februarie și, dacă va trece de comisia de specialitate, va intra în dezbatere.

În România, există pericol major de cutremur, iar astfel de cursuri ar putea salva vieți. 

Despre Autor

Ziarul online Max-Media.ro a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *