Primarul din Baicoi, trimis in judecata pentru afaceri in familie

Publicata la 5 Feb 2014 - 7:38pm de Max-Media.ro

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului STĂTESCU CIPRIAN GHEORGHE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 7 mai 2010, în calitate de primar al oraşului Băicoi, inculpatul a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale S.E. un teren aparţinând domeniului privat al oraşului, în suprafaţă de 92 mp, situat în str. Republicii, din localitate, pentru o perioadă de 10 ani.

Tot în calitatea mai sus menţionată, inculpatul Stătescu Ciprian Gheorghe, în perioada 18 martie 2011 – 21 noiembrie 2013, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un număr de 45 de acte materiale (contracte de achiziţii şi note comandă), prin care s-a realizat un folos material în cuantum de 2.462.664 lei, în patrimoniul SC „SI” SRL Băicoi, persoană juridică cu care inculpatul s-a aflat în ultimii 5 ani în raporturi comerciale (derulate prin intermediul firmei SC „MS 2200” SRL, al cărei unic asociat este, societate comercială care a realizat un beneficiu în valoare de 1.707.572 lei).

De asemenea, la data de 11 aprilie 2011, în calitate de reprezentant al oraşului Băicoi (respectiv primar), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încheiat un contract cu o persoană juridică, SC „NC” SRL, cu care în ultimii 5 ani s-a aflat în raporturi comerciale, prin intermediul societăţii comerciale „MS 2200” SRL, al cărei asociat unic este (administrată de drept o perioadă de sora sa şi, ulterior, de mama sa), în urma căreia persoana juridică a beneficiat de un folos material în cuantum de 35.994 lei.

Totodată, în cursul lunii februarie 2012, inculpatul Stătescu Ciprian Gheorghe, în calitate de primar al oraşului Băicoi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încheiat alte trei contracte de achiziţie publică cu firma mai sus menţionată, pentru care societatea comercială a beneficiat de un folos material în cuantum de 189.111 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Ploieşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

1 Comentariu

Comentează știrea: