Profesorii sustin astazi definitivatul

Publicata la 18 Iul 2013 - 12:01pm de Max-Media.ro

Astăzi are loc, în 42 de centre de examen din țară, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2013. 7.888 de profesori debutanți au fost admiși să participe la această probă, după ce au obținut note de trecere la inspecțiile speciale la clasă, ce au avut loc în perioada ianuarie-iunie. In Prahova sunt 360 de profesori care sustin definitivatul. Examenul a inceput la ora 10 si dureaza patru ore. La nivelul judetului exista un singur centru de examinare, la Colegiul National Jean Monet din Ploiesti.


Participanții au avut de ales dintre 126 de discipline de examen. Proba scrisă conține subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educației, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale. Profesorii au la dispoziție 4 ore să își redacteze lucrarea, iar nota obținută la proba scrisă va reprezenta și nota de examen. Nota minimă de promovare este 8, iar aceasta le asigură cadrelor didactice dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Anul acesta au avut dreptul să participe la definitivat inclusiv debutanții cu un an vechime la catedră, însă media minimă de promovare a inspecțiilor la clasă a crescut de la 7 la 8.
Programele de examen, modelele de subiecte şi baremele pentru toate disciplinele pentru care au optat candidații au fost postate anterior pe definitivat.edu.ro şi au fost utilizate în activitățile de pregătire a debutanților, desfășurate de casele corpului didactic. Rezultatele vor fi afișate pe 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidații vor putea depune contestații la centrele de examen. Acestea vor fi soluționate între 25 și 26 iulie, urmând ca pe 27 să se afișeze rezultatele finale.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: