Protest ecologic la Baicoi. Oamenii spun ca din cauza deseurilor toxice se nasc animale diforme

protest ecologic Baicoi 1Scandal mare la Băicoi, din cauza unei gropi de deșeuri de la marginea orașului. Oamenii au ieșit să protesteze, convinși că praful care vine de acolo a cauzat nașterea mai multor animale diforme.

Protestul a fost organizat de o asociație ecologică. Numărul participanților, însă, a fost mult mai mic decât cel scontat. În loc de sute au venit câteva zeci.

Firma care deține groapa de deșeuri susține că își desfășoară activitatea legal, că are toate avizele necesare și că nu poluează mediul înconjurător.

protest ecologic Baicoi 3

În replică, protestatarii invocă faptul că în zonă s-ar fi născut mai multe animale diforme, în ultima perioadă, și pun acest lucru pe seama poluării.

Problemele ar fi început în 2015, atunci când Vitalia Salubritate Prahova SRL, societate care depozitează deșeuri nepericuloase, a închiriat niște spații către alte două firme, care au în obiectul de activitate neutralizarea deșeurilor PERICULOASE. Terenul societății se află la mai puțin de 1000 de metri de prima locuință și la sub 500 de metri de pădurea apropiată.

“Legea spune că până la 1000 de metri nu e nevoie de studiu de impact. La o distanță cuprinsă între 500 de metri și 1000 de metri, se poate desfășura activitatea doar în condițiile în care studiul de impact prezintă că nu există niciun fel de risc pentru sănătatea publică.”, a declarat Răzvan Trocan, administrator Vitalia Salubritate Prahova SRL.

Problema este că, la Băicoi, ultimul studiu realizat chiar de Ministerul Sănătății a fost făcut în 2013, cu doi ani înainte ca cele două societăți să închirieze spații de depozitare deșeuri.

La protest a fost prezentă și realizatoarea TVR, Iuliana Tudor, care și-a petrecut copilăria la Băicoi. Aceasta a declarat că „Presiunea pe care o simt oamenii are legătură cu ce se va întâmpla peste 15-20 de ani. Dacă există și numai 1% risc să se întâmple ceva, suntem aici să punem întrebări”.

protest ecologic Baicoi 2

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *