Protest spontan la Comisariatul pentru Protectia Consumatorului Prahova

greva Protectia ConsumatoruluiÎn a doua zi după alegerile locale, sindicatul de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Prahova a declanșat un protest spontan, care are drept cauză nivelul salarial mic, necorelat cu volumul mare de muncă.

În județ acționează 9 comisari, care ar trebui să verifice activitatea a zeci de mii de societăți comerciale.

Salariul de bază se situează în jurul valorii de 1100 de lei. Acest lucru creează tentații pentru comisari, care în loc să dea amenzi se pot gândi să încaseze șpăgi.

Iată mesajul sindicaliștilor:

„Ca urmare a unei decizii spontate a functionarilor publici din cadrul CRPC RSM (Ploiesti), s-a hotarat realizarea unui protest spontan astazi, 07.06.2016 intre orele 12-13.

Aceasta actiune spontana are menirea de a atrage atentia asupra salarizarii inacceptabil de mici a functionarilor publici din cadrul institutiei si a discordantelor extreme de mari care exista pe plan salarial intre acestia si ceilalti functionar publici cu atributii similare.

Nemultumirea actuala vine in contextul in care in aceste zile se ia in discutie o eventuala aliniere a salariilor functionarilor publici din cadrul ANPC cu cele ale functionarilor publici din alte institutii cu atributii similare, lucru care a ceeat de-a lungul timpului o ampla nemultumire.

Precizam ca aceasta manifestare a nemultumirilor functionarilor publici din cadrul CRPC SRM (Ploiesti) de astazi ,nu va perturba activitatea institutiei si, cu toate acestea, ne cerem scuze tuturor consumatorilor pentru aceasta situatie si le multumim pentru intelegere.

In cazul in care semnalul de alarma pe care-l tragem astazi nu va avea nici un efect, nici de aceasta data, atragem atentia ca aceasta actiune este un prim pas pentru manifestari ulterioare mult mai ample, in conformitate cu prevederile legale.”

Despre Autor

Ziarul online Max-Media.ro a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *