Rafinaria Steaua Romana din Campina si-a cerut insolventa

Publicata la 19 Iul 2013 - 11:43am de Max-Media.ro

Rafinăria Steaua Română, una dintre cele mai vechi unităţi de profil din România şi una dintre cele mai vechi din lume, şi-a cerut insolvenţa. Cererea va fi judecată pe 22 iulie la Tribunalul Bucureşti.

În motivarea Consiliului de Administraţie se arată că deschiderea procedurii de insolvenţă se datorează „deteriorării continue a situaţiei financiare a societăţii”. Propunerea CA pentru funcţia de Administrator judiciar al companiei este firma Five S.P.R.L, informeaza economica.net

Problemele au inceput la rafinaria din Campina inca de la inceputul anului 2009. Atunci, Consiliul de Administratie al societatii a notificat intentia de a trece la disponibilizarea tuturor celor 409 angajati ai unitatii. Concedierea colectiva a fost provocata de lipsa materiei prime si de imposibilitatea reluarii activitatii de productie.

Rafinaria nu mai functioneaza de la 1 ianuarie 2009. Situatia a fost generata de neplata la timp a unor mari cantitati de titei, Rafinaria ajungand in imposibilitatea de a plati mai multe facturi restante din cauza nerambursarii de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a peste 40,81 milioane de lei noi, reprezentand rambursarile de TVA pentru operatiunile de export aferente perioadei august 2007 – decembrie 2008.

Chiar daca acesti bani au fost recuperati ulterior, se pare ca acest lucru nu a fost suficient pentru a redresa situatia economica a societatii.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

1 Comentariu

  1. GABRIELA BUZATOIU 19 iulie 2013 at 14:39 -

    bravo!!!!ERA DE INTELES CA SE VA AJUNGE AICI…SI SITUATIA ERA ALTA PANA LA PRIVATIZARE…CAND AU PRELUAT RAFINARIA PATRONATUL-A AVUT BENEFICII ERAU ,AVEAM FLUX TEHNOLOGIG,SI OAMENI COPENTENTI…SE LUCRA IN FLUX TEHNOLOGIC CONTINUU,IN SCHIMBURI,SI FIECARE AVEA UN LOC DE MUNCA…AU VANDUT INSTALATIILE VECHI-FAS…AU FACUT ALTELE NOI ,CARE, IN PREZENT -MOTOARELE SI POMPELE RUGINESC,AJUNGAND LA FIER VECHI.OARE NE MERITAM SOARTA ..SCRIU ACESTE RANDURI ,DEOARECE SUNT UN OM CARE AM LUCRAT IN ACEASTA UNITATE ,AVAND UN LICEU,SPECIAL.AM FOST NEVOITA SA MUNCESC DIN GREU- LA FABRICA DE ACID SULFURIC-IN GAZA TOXICE,RIDICAND LA SACII DE SARE ,VAGOANE INTREGI,CE SE FOLOSEAU LA FABRICAREA DECOLORANTULUI…DUPA REVOLUTIE AVASAND LA UNA DIN SECTIILE NOI ,SPECIALE DIN RAFINARIE ..LA PROCESAREA APEI DEMINERALIZATE PENTRU OBTINEREA ABURUI -RAFINARIA AVAND CAZANELE DE ABUR CE DESERVEA INSTALATIILE…DDAR PRIVATIZAREA NU A DAT NICI UN REZULTAT.PRIVATII NU AU NEVOE DE MUNCITORI,AU NEVOE DE FABRICI DE FACUT BANI….

Comentează știrea: