Rusia a ales mascota pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018: Lupul Zabivaka

Publicata la 22 Oct 2016 - 1:04pm de Max-Media.ro

mascota CM Football - Soccer 2016Mascota Cupei Mondiale de fotbal 2018 va fi un lup numit Zabivaka, ales de peste un milion de internauți și dezvăluit vineri, în Rusia, într-o emisiune de televiziune, informează AFP.

Lupul Zabivaka, ales după un vot pe Internet care a durat o lună, a obținut 53% din sufragii. Celelalte două mascote propuse au fost un tigru și o pisică.

Peste un milion de internauți au votat pentru cele trei mascote propuse, potrivit postului de televiziune Pervîi Kanal, care a difuzat emisiunea în care a fost prezentată mascota.

Zabivaka, un joc de cuvinte între „a marca un gol” și „luptător”, a fost desenat de Ekaterina Bocearova, o studentă originară din Tomsk (vestul Siberiei).

„Sunt sigur că Zabivaka va avea mult succes printre iubitorii fotbalului”, a declarat președintele Comitetului local de organizare a Mondialului și viceprim-ministru rus însărcinat cu Sportul, Vitali Mutko, citat într-un comunicat al FIFA.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: