Rusia foloseste un nou tip de arma virtuala pentru a ataca Ucraina

hacker-groupPiraţii informatici sprijiniţi de statul rus folosesc un nou tip de virus, proiectat să atace infrastructura vitală a Ucrainei, a declarat miercuri Oleksandr Tcaciuc, şef de stat-major al serviciului de securitate ucrainean, citat de Reuters.

Un virus de tip „telebot” are ca ţintă specifică o anumită instituţie sau o infrastructură cum ar fi reţeaua electrică sau sistemul financiar, a explicat Tcaciuc într-o conferinţă de presă televizată, scrie agerpres.ro.

Potrivit oficialului ucrainean, atacurile sunt orchestrate de serviciul de securitate al Rusiei, FSB, în complicitate cu firme private de software şi infractori cibernetici.

Autorii par a fi aceiaşi cu ai malware-ului (program care urmăreşte deteriorarea unui echipament informatic) BlackEnergy.

Despre Autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *