Scandal imens, care poate pune pe butuci Rosal Ploiesti. Compania trebuie sa micsoreze tariful

rosal ploiesti gunoi

Taxa de mediu, impusă printr-o veche ordonanță de guvern, a provocat haos în domeniul salubrității. Cei 80 de lei/ tonă, care ar fi trebuit să fie plătiți de operatorii de rampe ecologice, au fost impuși de aceștia, prin noi contracte, societăților de salubritate, care la rândul lor au mărit tarifele către populație și societăți comerciale.

Iată, însă, că a apărut un anunț care dă peste cap lucrurile.

Practic, se spune că modificările de tarif nu respectă prevederile stipulate în contractul cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară <<Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova>> și se cere revenirea la vechile prețuri.

Totuși, dacă societățile de salubritate nu vor accepta să plătească taxa de mediu, impusă de operatorii de rampe, nu vor mai avea unde să depoziteze gunoaiele. Ca la noi….

COMUNICAT CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA

„Având în vedere sesizările legate de modul de facturare a serviciilor de salubrizare, care pe lângă prestaţia serviciului de salubritate cuprinde şi refacturarea taxei de mediu conform O.U.G. 196/2005, aducem la cunoştinţa tuturor utilizatorilor Serviciului de Salubrizare din zona 2 şi 6, deserviţi de S.C. Rosal Grup S.A., că A.D.I.  – ,,Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” a solicitat operatorului delegat S.C. Rosal Grup S.A. respectarea prevederilor contractuale, în sensul de a aplica tarifele aprobate de către A.D.I. conform art. 6:

,,Delegatul are următoarele drepturi: a) să încaseze contravaloarea serviciului, corespunzător tarifului aprobat de delegatar, determinat în conformitate cu legea în vigoare şi în sspecial cu metodologia aprobată de ANRSC“.

Facem precizarea că în acest moment tarifele aprobate sunt următoarele: 4,94lei/persoană – tarif populaţie urbană; 3,20 lei/persoană – tarif populaţie rurală; 185,47 lei/tonă –  tarif agenţi economici şi instituţii, tarifele neincluzând T.V.A.”

CITEȘTE ȘI: Firma care administreaza rampa de gunoi de la Boldesti forteaza mana Rosal Ploiesti. Ce spune Ministerul Mediului

O ordonanta de urgenta din 2013 arunca in aer tarifele de salubritate la nivel national

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

1 Comentariu

  1. Pingback: Scandal imens, care poate pune pe butuci Rosal Ploiesti. Compania trebuie sa micsoreze tariful – Stiri Prahova, Max Media Ploiesti | REPORTER PRAHOVEAN

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *