Secretul celui mai batran om din lume este la indemana oricui

Publicata la 22 Iul 2013 - 9:57am de Max-Media.ro

Feroz-ud-Din Mir, din Kashmir, susţine că este cel mai bătrân pământean din toate timpurile! El are un certificat de naştere care confirmă că ar fi văzut lumina zilei la 10 martie 1872, scrie Mirror.co.uk.

Are 10 copii şi a băgat în mormânt patru neveste până acum. Actuala nevastă, Misra, are 81 de ani, fiind cu 60 de ani mai tânără decât el. Cel mai bătrân dintre copii a trecut binişor de suta de ani, informează The Mirror. Feroz-ud-Din Mir locuieşte în munţii din districtul Uri, din Kashmir şi se ocupă cu negoţul de fructe şi nuci.

Întrebat de reporteri care este secretul longevităţii sale, el a recunoscut că a fumat ca un turc până aproape de bătrâneţe şi că a mănâncat zilnic zece nuci. În 1890 s-a însurat cu prima lui nevastă, o fată din Punjabi. După ce i-a murit soţia, Feroz s-a întors în India şi a fost căsătorit de încă trei ori. I-au murit pe rând toate soţiile.

Cea de a cincea soţie povesteşte că e speriată de memoria bărbatului: „Mi-a povestit cutremurul din 1900 şi foametea de atunci. A salvat câteva persoane atunci, dar nu mai trăieşte nimeni să confirme”.

Nucile conţin iod, vitaminele A şi E, dar şi proteine şi acizi graşi omega 3. Sunt bogate în grăsimi benefice pentru piele. Nutriţioniştii recomandă o linguriţă de nucă pisată în fiecare zi pentru a asigura necesarul de carbohidraţi şi acizi monosaturaţi.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: