Sinaia: Patru persoane, in stare grava la spital din cauza ciupercilor otravitoare

Publicata la 16 Iul 2013 - 2:27pm de Max-Media.ro

Mai multe persoane, printre care si copii, au ajuns la Spitalul din Sinaia in stare critica dupa ce au mancat ciuperci culese din padure. Medicii spun că în ultima perioadă se confruntă din ce în ce mai des cu astfel de situaţii.

Ultimul incident de acest fel a avut loc in Comarnic, unde o intreaga famile a avut nevoie de ajutor medical de urgenta. O femeie in varsta de 40 de ani a vrut sa faca o surpriza rudelor sale si a mers la cules de ciuperci in padurea din apropierea casei. Le-a pregatit apoi pe gratar, si toti invitatii, doi pensionari, dar si un copil in varsta de 15 ani au inceput sa se simta rau.
Cele patru persoane au fost preluate de două ambulanţe şi au ajuns, în stare grava, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului din Sinaia. Nu au fost singurii pacienti de la Sinaia care au patit asa ceva. O tanara din Busteni a ajusn si ea la sectia de Primiri Urgente dupa ce a mancat ciuperci culese tot din padure.
Medicii care s-au mai confruntat cu astfel de pacienti spun  că simptomele nu apar imediat după consumul ciupercilor. Ba din contra, pote trece chair si cateva zile. De regula, dupa consumul de ciuperci otravitoare, apare o stare de moleseala, insotita de varsături, diaree şi tulburări gastrointestinale. Nu rar au fost cazurile in care intoxicaţia cu ciuperci poate fi mortală.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: