Sinaia: Premierul Ciolos si sotia, vicepremierul Dancu si sotia, invitatii de onoare ai Casei Regale

Ciolos si sotia invitatii Casei Regale la PelesSâmbătă, 26 martie, la Castelul Peleș din Sinaia vor avea loc o serie de evenimente cu prilejul celor 135 de ani de la proclamarea Regatului României și aniversarea zilei de naștere a Principesei Margareta. Programul începe la ora 15.45 și se încheie la ora 19.00.
 
La ora 15.45, în Salonul Florentin al Castelului Regal Peleș, Alteța Sa Regală Principele Radu va înmâna „Galei Anuale Oamenii Timpului” certificatul de Înalt Patronaj al Custodelui Coroanei române.
 
„Revista Timpul”, organizatoarea galei, a împlinit anul acesta 140 de ani de la fondare.
 
La ceremonie vor lua parte personalități din viața culturală și din mediul universitar care colaborează la revistă și contribuie la organizarea galei anuale. 
 
La ora 16 și la ora 16.20, în Holul de Onoare, Custodele Coroanei va decora în numele Regelui Mihai I personalități, instituții și colaboratori ai Casei Majestății Sale Regelui, din țara noastră și din Germania, Franța și Marea Britanie.
 
Va fi învestit cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor ÎPS Mitropolitul Teofan al Moldovei.
 
Decorația Regală „Nihil Sine Deo” va fi conferită dlui Mircea Cărtărescu, ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, dlui Vasile Moldoveanu și Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
 
Va primi „Crucea Casei Regale a României” asociația „Les petits frères des pauvres” (cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la fondare).
 
Vor fi învestiți cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler dl Teodor Ilincăi și dl Andrei Vandoros.
 
Vor primi „Medalia Custodele Coroanei” române dl Adrian Curaj, Ministrul Educației Naționale, dna Corina Șuteu, dna Anca Harasim, dl Dan Mocanu, dna Simona Baciu, dna Dana Pârțoc, dna Monica Minoiu, dl. S.P. O’Mahoney, dr. Radu Dop, dl Mugurel Mărgărit-Enescu și dna Mihaela Minu.
 
Vor primi „Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate” dna Lidia Voicu, dl Mihai Covrig, dl Mihai Kovacs și dra Raluca Stratulat.
 
Alături de Custodele Coroanei se va afla Principele Radu. 

La ora 16.45, Custodele Coroanei și Principele Radu vor primi în Biroul Regelui de la Castelul Peleș pe Prim-ministrul Guvernului României, domnul Dacian Cioloș, împreună cu doamna Valerie Ciolos, și pe Viceprim-ministrul Vasile Dâncu, împreună cu doamna Maria Dâncu.
 
La ora 17, Camerata Regală susține un concert dedicat celei de 135-a aniversări a Proclamării Regatului României și zilei de naștere a Custodelui Coroanei. Solista concertului este mezzosoprana Alexandra Hordoan.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *