UPDATE: Sindicatul „Scoala Prahovei” cere autoritatilor sa amane redeschiderea cursurilor in unitatile de invatamant

Publicata la 8 Ian 2017 - 10:50am de Max-Media.ro

UPDATE: Inspectoratul Școlar Județean Prahova anunță că în județul Prahova cursurile se vor relua normal, începând cu ziua de luni, 9 ianuarie 2017, în toate unitățile școlare din județ. În situația în care părinții decid să nu-și trimită copiii la școală sau la grădiniță, ei vor putea solicita conducerii unității de învățământ motivarea absențelor înregistrate în catalog.”

Ion Duta Sindicatul Scoala PrahoveiCOMUNICAT

Sindicatul ” Scoala Prahovei ” solicita autoritatilor judetene, in speta Prefecturii Prahova si Inspectoratului Scolar Judetean, sa analizeze, in perspectiva prognozei meteo, posibilitatea suspendarii cursurilor in unitatile de invatamand din Prahova, pentru urmatoarele 2-3 zile.

Multi directori solicita acest lucru, alaturi de parinti.

Scolile sunt neincalzite dupa vacanta, deplasarea elevilor spre unitatile de invatamant se face in conditii de ger extrem, riscul de accidente si de imbolnavire, mai ales pentru prescolari si elevii din invatamantul primar fiind foarte ridicat.

Materia poate fi recuperata, pana la sfarsitul anului scolar, printr-un program stabilit de fiecare unitate de invatamant in parte.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

16 Comments

 1. Ioana 8 ianuarie 2017 at 11:04 -

  Ar fi cea mai tare decizie. Materia se poate recupera fara probleme!

 2. Dumitru Alice 8 ianuarie 2017 at 11:21 -

  Ținând cont ca dimineața învață copii din ciclul primar,respectiv copii de 6-11ani,deci foarte mici,ideal ar fi sa se stea acasa si in zilele următoare.

 3. Iuliana 8 ianuarie 2017 at 13:18 -

  Dar noi cei care facem transportul cu microbuzul si ne trezim la 05:00 si iesim in statie iar in masini este foarte frig ,ce putem face? Cursurile incep la08:00 pana atunci stam uni la caldura alti la frig, nu este corect!!

 4. Gheorghe Oana 8 ianuarie 2017 at 13:58 -

  LĂSAȚI NE ACASA LUNI MARTI MIERCURI, VREMEA ESTE FOARTE GEROASĂ SI ESTE FOARTE MULTA NINSOARE SI VA FI SI MIERCURI TOATA ZIUA PRECIPITAȚII,IN SATELE DIN JUDEȚUL PRAHOVA, DRUMUL ESTE DEZAPEZIT EXISTÂND RISC FOARTE MARE DE ACCIDENTE , SI CU FRIGUL ACESTA O SA NE IMBONLAVIM, UNII SUNTEM BONLAVI DEJA, SI AM AJUNS PE LA SPITALE SI O VOM MAI FACE DACA MERGEM PE GERUL ASTA LA SCOALA

  LASATI NE ACASA ” GRĂDINIȚĂ, SCOALA,LICEU.”

 5. Miky 8 ianuarie 2017 at 14:22 -

  Domnule inspector puneti-va in locul copiilor care trebuie sa mearga prin ger si prin zapada! Plus ca la scoala o sa fie frig . Cine raspunde de sanatatea copiilor? Am si eu o intrebare: de ce la Bucuresti , la prima ninsoare se poate lua decizia sa stea copii la scoala iar la noi nu se poate? Trebuie sa fim realisti la conditiile mereo!

 6. Mădălin 8 ianuarie 2017 at 15:47 -

  Sa va fut in gura de inspectorii puli,aia din bucuresti au un traseu mult mai bun ca cei de la tara ei de Ce trebuie sa stea acasa si cei din prahova nu? E vreme geroasă la fel peste tot punete tu ca inspector in locul nostru sa induri gerul asta si zapada voi stati la căldură futuva in gura ar fi trebuit sa faceti partie cu lopata sa vedeti cum e vreamea de afara jeguri de oameni ce sunteti

 7. Mirela 8 ianuarie 2017 at 16:40 -

  Domnule inspector nu va gândiți la sănătatea copiilor noștri aveți copii nepoți pe care i duceți la școală prin gerul asta nu cred că veți ajunge la inspectorat pe timpul ăsta stati acasă la căldură și dați directive va pasa de copii de sănătatea lor sau de scaunul bine plătit de inspector nici spitale de pediatrie nu s prea multe în Prahova ca să avem unde ne trata copiii imbolnaviti în urma deciziilor dv tâmpite si inumane!

 8. George 8 ianuarie 2017 at 17:52 -

  Veti vedea ca multi elevi vor lipsi, datorita faptului ca ati spus ca „se pot motiva absentele”.
  De ce nu dati un raspuns concret daca se fac ore sau nu?
  Ganditi-va ca sunt elevi si profesori care fac naveta, ei ce vor face? Cu siguranta ca nu vor veni la scoala, mai ales elevii. Astfel, profesorii vor sta degeaba la scoala.
  Consider ca ar fi fost cel mai bine daca nu s-ar face ore in urmatoarele zile. Materia se poate recupera fara probleme.

 9. Alexandru 8 ianuarie 2017 at 18:00 -

  Ideal ar fi sa se stea acasa in urmatoarele 2-3 zile. Este foarte frig, consulati prognoza meteo. Miercuri vor fi 90% precipitatii si un vant foarte puternic. Unii copii pot sa stea acasa deoarece vor veni parintii sa ceara motivarea absentelor. Sper sa hotarati pana la urma sa nu se mai faca deloc ore luni marti si miercuri.

 10. Anonim 8 ianuarie 2017 at 18:47 -

  Bine inteles ca la copii altora nu va ganditi dar pripaşii vostrii isi urca fundu in mercedes-uri de mii de euro pe cand noi oamenii de rand ne deplasam cu autobuze .
  In transportul comun ti-e si scarba sa te urci , numai mizerie , dimineata frig mai ceva ca afara , oamenii care nu se spala , si etc….lasati domne copii acasa , nu le mai bagati pe gat atata scoala , prelungiti vacanta ca daca se imbolnavesc nu fugiti voi cu ei la spitale , si asa sunt spitalele pline de copii bolnavi !
  Orasul Ploiesti are cel mai prost primar !

 11. Antonia 8 ianuarie 2017 at 19:03 -

  Nu o sa ne ducem la scoala deoarece ati anunțat la televizor că școala e închisă.

 12. odeta 8 ianuarie 2017 at 21:36 -

  de sa se inchida scolile ?se face prea multa carte?ori pentru comoditatea profesorilor.cred ca s-a uitat complet ce inseamna o iarna adevarata,cind mergeam la scoala cu zapada pina la genunchi…si se facea scoala !!!

 13. MEC 8 ianuarie 2017 at 23:12 -

  AVEM VACANTA
  AVEM ZAPADA

 14. Alina Aldea 9 ianuarie 2017 at 2:41 -

  Domnule inspector, dacă Bucureștiul arată mai rău decât provincia, înseamnă că s-a mutat capitala în județul Prahova.
  Asa cum străzile si trotuarele din București nu sunt curățate de zăpadă desi mă îndoiesc, Romprest nu este plătit să stea.Vă aduc la cunostintă că în provincie nu există firme de genul.Copii noştrii sunt nevoiți să meargă prin „munții ” de zăpadă formați pe marginea drumului.
  Si la cât de serios mai luați învățământul în seamă îmi este greu să cred că ,copii nostri vor ajunge prim-miniștrii. Avem copii cu facultăți si mastere care lucrează la magazine de 3,8lei sau plecați.

 15. Andrei 9 ianuarie 2017 at 4:47 -

  Domnule inspector,dumneavoastră nici nu va gândiți la elevi din judetul Prahova,noi facem eforturi foarte mari sa ajungem la scoala,si dumneavoastră ați ales ca sa stea acasă cei din București,care doar ies din casa se deplasează la autobuz si ajung la școală noi care mergem atâți km pe jos in speranță sa ajungem la școală,dar ce va pasa dumneavoastră ca aveți mașină si stați la căldură,fata de noi care încercam sa ajungem la școală,eu ca de exemplu eu merg pana la autobuz 3 km pe gerul care este afara ținând cont ca ma trezesc la 4 dimineatza,in mod normal trebuia ca toți elevi din orice județ sa stea acasă,dar dumneavoastra,ce va pasa ca va deplasați cu mașină pana la munca,si noi stam sa înghețam pe drumuri si in stații ca sa ce sa ajungem la școală,oricum cu școală sau fara școală toți ajungem șomeri,va multumesc

 16. Alina 10 ianuarie 2017 at 11:30 -

  Copiii trebuie sa stea acasa macar marţi si miercuri, este mult prea frig! Ideal ar fi ca scolile sa fie inchise tot restul saptamanii din cauza gerului…. Copiii intra la scoala in jurul orelor 7-8 dimineata, este mult prea frig. Materia este usor de recuperat…. La scoala este extrem de frig! Multumesc anticipat!

Comentează știrea: