Sistemul de alimentare cu apa din Breaza, contaminat cu bacterii si dupa modernizarea partiala

Clostridium perfringensDegeaba a investit Uniunea Europeană în modernizarea rețelei de apă potabilă din orașul prahovean Breaza. Chiar dacă lucrările încă nu sunt finalizate, sistemul operațional nu poate fi folosit pentru că s-a contaminat cu bacterii.

Mai precis, s-a descoperit că apa care ar trebui să fie băută conține bacteria anaerobă Clostridium perfringens, care este răspândită în mod natural în sol și în tractul digestiv al oamenilor și animalelor.

Gas_gangreneProblema este că poate provoca intoxicație alimentară și gangrenă gazoasă (vezi foto alăturat), în cantități mari.

Așa că SC Hidro Prahova SA, administratorul și proprietarul rețelei, a luat decizia de a anunța public că lichidul nu trebuie folosit decât la WC. Nici măcar la duș, nu se poate folosi apa!

Timp în care oamenii din Breaza se întreabă uimiți pe ce s-au consumat banii Uniunii Europene și cine plătește că ei nu au apă potabilă. 

Cât privește investiția UE, să amintim că DNA este pe fir și deja are un dosar pe această temă…

apa contaminata Breaza

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

1 Comentariu

  1. Pingback: SC Hidro Prahova incearca sa scape de bacteria din sistemul de alimentare cu apa al orasului Breaza - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *