Sistemul de alimentare cu apa din Breaza, contaminat cu bacterii si dupa modernizarea partiala

Publicata la 10 Feb 2016 - 1:48pm de Max-Media.ro

Clostridium perfringensDegeaba a investit Uniunea Europeană în modernizarea rețelei de apă potabilă din orașul prahovean Breaza. Chiar dacă lucrările încă nu sunt finalizate, sistemul operațional nu poate fi folosit pentru că s-a contaminat cu bacterii.

Mai precis, s-a descoperit că apa care ar trebui să fie băută conține bacteria anaerobă Clostridium perfringens, care este răspândită în mod natural în sol și în tractul digestiv al oamenilor și animalelor.

Gas_gangreneProblema este că poate provoca intoxicație alimentară și gangrenă gazoasă (vezi foto alăturat), în cantități mari.

Așa că SC Hidro Prahova SA, administratorul și proprietarul rețelei, a luat decizia de a anunța public că lichidul nu trebuie folosit decât la WC. Nici măcar la duș, nu se poate folosi apa!

Timp în care oamenii din Breaza se întreabă uimiți pe ce s-au consumat banii Uniunii Europene și cine plătește că ei nu au apă potabilă. 

Cât privește investiția UE, să amintim că DNA este pe fir și deja are un dosar pe această temă…

apa contaminata Breaza

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

1 Comentariu

Comentează știrea: