Stii cum sa-ti speli parul corect? Stii cat de importanta este temperatura apei?

Publicata la 12 Aug 2013 - 1:02pm de Max-Media.ro

De cele mai multe ori sanatatea parului tine de modul in care ne ingrijim parul atunci cand il spalam. Temperatura apei, produsele pe care le folosim, frecventa cu care ne spalam, toti sunt factori foarte importanti atunci cand vine vorba despre ingrijirea parului nostru.

Bineinteles spalarea parului este diferita de la persoana la persoana, asa ca parul cu tendintede ingrasare, parul fragil, uscat, parul vopsit sau natural au metode diferite de spalare.

Astazi vom invata cum sa ne spalam parul intr-un mod cat mai corect ca acesta sa-si pastreze supletea, frumusetea si stralucirea mult timp de acum incolo.

Pentru a intretine un par frumos si sanatos trebuie sa tinem cont de cateva reguli:

Rolul samponului: curata pielea capului si indeparteaza praful care se aseaza pe par, murdaria, resturile de fixativ, gel etc.

Cat de des trebuie sa ne spalam parul?

Chiar si in fiecare zi daca parul are nevoie de acest lucru. Cu siguranta spalatul nu dauneaza parului cu conditia sa folosim un sampon bun.

Cum aplicam samponul?

E bine insa ca samponul sa fie diluat cu apa si abia dupa aceea sa se maseze cu el pielea capului si parul.

Samponul se aplica pe par incepand de la ceafa, se intinde pe suprafata parului cu palma intreaga prin miscari circulare. Daca aveti parul lung – nu samponati capetele firelor, ele vor fi spalate atunci cind va clatiti parul. Dupa intinderea samponului pe intreaga suprafata a parului intra in actiune degetele. Cu buricele degetelor se efectueaza miscari circulare delicate.
Care este temperatura ideala pentru a ne spala parul?

Temperatura apei pentru spalarea parului este foarte importanta. Temperatura optima este de 37 grade Celsius. Folositi apa calduta pentru umezirea parului – apa prea fierbinte va arde scalpul si va degrada firele de par.

Cum spalam parul?

Apa – factor esential in procesul de spalare/clatire a parului

Calitatea apei este de asemenea foarte importanta in procesul spalarii. Apa din retea contine clor (care este otrava!), plumb, calcar si o multime de alte substante nedorite.

Ideal ar fi ca apa sa fie total neutra din punct de vedere chimic. Apa neutra este: apa distilata, apa de ploaie, sau apa filtrata sau purificata.

In procesul spalarii ne preocupa in special pielea capului, nu parul, fiindca el se curata si asa excelent in spuma abundenta si sub jetul de apa. Cea mai mare atentie o acordam fragmentelor de la baza grumazului si din spatele urechilor( aceste zone sunt cele mai expuse la transpiratie).

Care este rolul samponului ,a balsamului si a mastilor?

Rolul sampoanelor, mastilor de par, balsamurilor, substantelor de ingrijire profesionale, este de a atenua, de a diminua factorii nocivi din apa si de a imbraca firul de par cu un strat de protectie, hranire si tratament.

Cum sa clatim parul?

Clatiti-va bine de sampon – daca este mult clabuc inseamna ca samponul dumneavoastra poate este prea bogat in detergent, ceea ce nu este un lucru bun pentru par. Clatiti bine pana ati indepartat tot samponul; Nu mai folositi sampon pana cand parul nu este murdar.

citeste mai mult pe feminis.ro

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: