Surse: Candidatii care s-au inscris in cursa catre fotoliul de Procuror General al Romaniei

Publicata la 17 Mar 2016 - 10:37am de Max-Media.ro

concurs Procuror General al RomanieiPână în prezent, în competiția pentru funcția supremă în Ministerul Public, respectiv cea de Procuror General al României, s-au înscris patru persoane, afirmă anumite surse judiciare. Este vorba despre Codruţ Olaru – adjunctul procurorului general şi fost şef al DIICOT, Oana Schmidt-Hăineală – fost preşedinte al CSM, Gheorghe Ivan – fost procuror-şef al DNA Galaţi și Augustin Lazar – procurorul-şef al Parchetului Curţii de Apel Alba-Iulia.

Funcția de Procuror General al României a devenit vacantă după demisia prahoveanului Tiberiu Nițu, cel care s-a întors la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Codruţ Olaru (FOTO) este, din mai 2013, adjunct al procurorului general al României, iar anterior, din 11 ianuarie 2007, a fost procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Oana Schmidt Hăineală (FOTO) este membru în Consiliul Superior al Magistraturii din 2011, din partea parchetelor de pe lângă tribunale, ea lucrând anterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, cu grad profesional de parchet de pe lângă curtea de apel. A fost vicepreşedinte al CSM în 2012 şi preşedinte în 2013. Mandatul de membru îi expiră în acest an.

Gheorghe Ivan a condus DNA Galaţi în perioada 2008 – 2013, fiind de atunci procuror la Parchetul Înaltei Curţi.

Augustin Lazăr conduce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia din ianuarie 2013, anterior el fiind procuror-şef adjunct. Procurorul a coordonat anchetele din dosarele privind furturile brăţărilor dacice şi altor bunuri de tezaur din zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

Ministerul Justiţiei a declanşat, pe 17 februarie, procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror general, termenul limită de depunere a dosarelor fiind miercuri 16 martie.

CITEȘTE ȘI: Se intoarce Tiberiu Nitu la Ploiesti? Procurorul General al Romaniei si-a inaintat demisia

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: