Sute de oameni sunt evacuati la Pechea, judeţul Galati.Se asteapta o nouă viitura

Publicata la 13 Sep 2013 - 12:35pm de Max-Media.ro

Inundaţiile au făcut ravagii în Moldova, una dintre cele mai afectate zone fiind satul Pechea, judeţul Galaţi, unde, potrivit unui raport al Prefecturii, citat de Digi 24, nouă persoane au murit. Sute de locuitori au început să fie evacuaţi vineri după ce un dig de protecţie s-a rupt din cauza ploilor abundente, informeaza gandul.info

Situaţia de criză i-a făcut pe cei mai mulţi dintre localnici să se refugieze în căminele culturale, în biserici, în sălile de sport şi la rude, peste 150 de gospodării fiind inundate.

Chiar şi pentru ziua de vineri hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu, una dintre cele mai expuse localităţi fiind chiar Pechea.

Autorităţile locale au stabilit o şedinţă de urgenţă la Prefectura Galaţi, pentru a încerca să prevină noile pericole în urma avertismentelor meteorologice şi hidrologice.

O altă localitate foarte afectată este şi Valea Mărului, judeţul Galaţi, unde 400 de oameni au fost evacuaţi în cursul nopţii.

 

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: