Un angajat al Prefecturii Prahova va deveni poate cel mai bogat functionar public din judet

Publicata la 15 Oct 2013 - 3:39pm de Max-Media.ro

Un angajat al Prefecturii Prahova are sanse sa devina unul dintre cei mai bogati functionari publici din Prahova. Este vorba despre consilierul juridic Vasile Vadan. Sotia acestuia, Marinela Trandafir Vadan, a mostenit in anul 2000 aproape 10 ha de teren in localitatea Gherghita. Daca la momentul mostenirii, terenul nu parea deloc valoros, acum situatia s-a schimbat in totalitate. Terenul se afla exact pe traseul noului nod rutier de acces care va face legatura intre localitatea Gherghita si Autostrada Bucuresti-Ploiesti. Vadan se afla pe lista persoanelor care vor fi expropriate in vederea construirii acestui drum.

Contactat telefonic, Vasile Vadan a recunoscut faptul ca se afla in aceasta situatie, dar a tinut sa precizeze ca, de fapt, proprietarul terenului este sotia sa.

“ Este un teren mostenit de sotia mea, de la bunicul ei. Este trecut in declaratia de avere, nu este niciun secret. Nu se pune problema ca l-as fi cumparat eu pentru ca stiam ca acolo se va construi peste zece ani ceva si ca voi fi expropriat. Poate ca pentru ca lucrez la Prefectura Prahova, multi asa ar putea crede, dar nu este adevarat. Pur si simplu este o mostenire. Deocamdata nu m-a contactat nimeni sa ma anunte ca vom fi expropriati. Este un teren extravilan. Au mai fost situatii de acest fel in zona aceea, si, din cate stiu eu, s-a platit cam 2 euro pe metru patrat, dar vorbim de perioada in care piata imobiliara era alta. Nu facem noi pretul, este o comisie care se ocupa de asa ceva,” a declarat, max-media.ro, Vasile Vadan.

In declaraţia de avere a consilierului juridic Vadan-Trandafir Vasile de la Prefectura Prahova se arata ca sotia acestuia deţine un teren de 9,85 hectare in comuna Gherghita, moştenit in anul 2000.

Omul de afaceri Costel Casuneanu se numara si el printre proprietarii de terenuri care vor fi expropriaţi pentru construirea acestui nod rutier.

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unui nod rutier de acces spre şi din Autostrada Bucureşti – Ploieşti în comuna Gherghita, situată la intersectia A3 cu drumul judetean 100 B, kilometrul 14+364 metri. Constructia va fi realizata pe o perioadă de 12 luni, cu fonduri de la bugetul local, iar datele financiare sunt, deocamdată, confidentiale.

Pentru traseul propus in vederea realizării acestui nod rutier este necesara exproprierea unei suprafeţe totale de 139.850 metri patraţi de teren, proprietate privata. Conform legii, proprietarii primesc pentru terenurile expropriate un pret stabilit de un evaluator autorizat. Proprietarii de terenuri nu se pot opune exproprierii, dar pot contesta pretul in instanta, in cazul in care vor considera ca au fost nedreptatiti.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

1 Comentariu

Comentează știrea: