Un angajat si un fost salariat Distrigaz, plus alti trei complici, in vizorul perchezitiilor de la Baicoi

Suspecti furt contoare gaze IPJ PrahovaLa data de 20 iulie a.c., Poliția Orașului Băicoi a efectuat patru percheziții la domiciliile unor persoane din localitate, bănuite de furtul unor contoare de gaze.

Din cercetări, a reieșit că, începând cu anul 2015, persoanele bănuite ar fi intervenit asupra contoarelor de gaze de la mai mulți consumatori din Băicoi, Ploiești, Breaza, Bărcănești și Bușteni și, la solicitarea acestora, modificau indexul de consum, pentru a le permite sustragerea de la plata consumului real.

Este vorba despre un angajat Distrigaz, un fost salariat al acestei societăți și trei complici.

Aceștia umblau la contoare, pentru ca beneficiarii să plătească facturi mai mici. Totul contra unor sume de bani, cuprinse între 500 și 1500 de lei/ intervenție. 

Ulterior, pentru ca intervențiile neautorizate să nu fie descoperite de furnizor, complicii sustrăgeau contoarele de gaze și apoi puneau proprietarii în cauză să se ducă repede la poliție.

Dacă nu ar fi fost așa de multe cazuri, Distrigaz probabil nu și-ar fi dat seama că are pierderi.

În urma perchezițiilor la cele 5 persoane, au fost găsite o parte din contoarele dispărute. Cercetările se vor extinde acum și asupra beneficiarilor acestei hoții, care probabil sunt de ordinul zecilor.

Surse din IPJ Prahova au declarat pentru max-media.ro că prejudiciul înregistrat de către Distrigaz ar fi între 7.000 și 15.000 de lei, într-un singur an. Pentru o evaluare cât mai exactă urmează să se facă o expertiză metrologică.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *