Un infractor cunoscut din Breaza a fost dat in urmarire, dupa ce o instanta a decis ca trebuie arestat preventiv (UPDATE)

UPDATE: Individul a fost dat în consemn la granițe, iar marți poliția va face publică poza sa.

politia-mascati-cautare-infractor-BreazaAlexandru Ștefan Ghibănescu, un cunoscut infractor din Breaza, a fost dat în urmărire, luni seara, după ce Tribunalul Prahova i-a respins contestația privind înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive, dar inculpatul nu a mai fost găsit de polițiști la locuința sa.

Alexandru Ștefan Ghibănescu este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina pentru camătă, șantaj, lipsire de libertate, lupte de câini și chiar proxenetism.

Astfel, procurorii au notat în rechizitoriu că inculpatul dădea sume de bani pentru care cerea dobânzi uriașe, că organiza lupte de câini în Breaza, dar și în alte localități, că amenința și șantaja diferite persoane să îi remită sume de bani și că percepea diferite procente din veniturile unor fete trimise în străinătate, ca să se prostitueze.

Într-un dosar, ca parte vătămată apare un membru al familiei Bercăroiu, tot din Breaza, cu care cei din clanul Ghibănescu sunt într-un conflict vechi.

Cele două familii au provocat în vara anului trecut un scandal monstru, atunci când a fost înjunghiat nepotul unui procuror din Sinaia.

Până acum, Alexandru Ștefan Ghibănescu a fost cercetat penal sub control judiciar, dar magistrații de la Judecătoria Câmpina au dat dreptate procurorilor și au decis că trebuie arestat.

Măsura a fost contestată la Tribunalul Prahova, unde inculpatul a pierdut.

Între timp, Ghibănescu a șters-o și este de negăsit.

Polițiștii îl vor căuta mai întâi în județ, apoi îl vor da în urmărire națională și chiar internațională, dacă se va descoperi că a părăsit România. Apropiații care îl ascund sau îl ajută vor fi considerați complici.

Iată decizia Tribunalului Prahova:

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul GHIBĂNESCU ŞTEFAN ALEXANDRU, împotriva încheierii din data de 26.01.2016 pronunţată de Judecătoria Câmpina, în dosarul penal nr. 3727/204/2015. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 50 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă din camera de consiliu, azi, 01.02.2016.”

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

1 Comentariu

  1. Pingback: El este Stefan Alexandru Ghibanescu, infractorul din Breaza dat in urmarire si consemn la granite - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *