Un medic de la Maternitatea Ploiesti a escaladat cel mai inalt varf din America de Nord (FOTO)

Dumitru Ilie pe munte in SUAȘeful secției ATI de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești a reușit o performanță greu de egalat: a atins Vârful Denali/ Mc Kinley, din Alaska (SUA), situat la 6.194 de metri. Este considerat cel mai înalt munte din America de Nord.

Dumitru Ilie si Camelia MoiseDoctorul Dumitru Ilie a făcut parte dintr-o echipă mai mare, care a inclus-o și pe Camelia Moise, din Sinaia (FOTO cu amândoi).

Expediția a durat aproximativ trei săptămâni, din 10 iunie până pe 3 iulie a.c.

Urcușul a plecat de la tabăra de bază, aflată pe ghețar, la 2.200 de metri altitudine. Au urmat opriri în tabăra 1 – la 2.400 de metri altitudine, apoi în tabăra 2- la 2.900 de metri, în tabăra 3 – la 3.350 de m, în tabăra 4 – la 4.200 de metri, în tabăra 5 – aflată la 5.200 de metri, iar de aici a început ascensiunea către vârful muntos numit și Gigantul Americii de Nord.

“Au plecat, în total, trei echipe independente– echipa noastră formată din patru români: eu, Alexandru Grigorescu, Dan Bărdășan, Gabriel Gheorghiu (Radu Vatcu și Camelia Moise au ajuns până la 5.200 de metri și nu au mai continuat drumul), o echipă de americani și una de nepalezi. Am reușit să ajungem în vârf noi și nepalezii, americanii abandonând din cauza unor probleme ivite pe parcurs. Am plecat la ora 11.00 și am ajuns la ora 21.30. Coborârea a durat numai două zile”, a spus medicul Dumitru Ilie.

“Momentele dificile au fost în prima zi, când încă nu eram acomodați să dormim în cort la temperaturi de -10, -20 de grade. A mai fost un moment de cumpănă în ziua în care am mers pe vârf și vântul bătea cu o viteză de aproximativ 50 -60 de kilometri pe oră. Un alt moment dificil l-a reprezentat întoarcerea, pentru că am plecat în condiții total improprii, pe o zăpadă măsurând 30-40 de centimetri, am mers continuu, și pe măsură ce coboram trebuia să recuperăm din echipamentul lăsat pe drum”, a precizat doctorul alpinist.

Dumitru Ilie nu este la prima expediție, acesta cucerind în ultimii ani vârfurile Mont Blanc – 4.810 metri și Elbrus – 5.642 de metri.

Dumitru Ilie pe munte in SUA 1

denali

sursa: Ziarul Prahova

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

2 Comentarii

  1. Cristian Birea

    De un Morenar care a traversat Atlanticul de unul singur nu ati aflat? Contactati-ma si va pot trimite poze…

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *