Un nou scandal afecteaza imaginea DGASPC Prahova. Directoarea unui centru, acuzata de subordonati

pacient cu boala de pieleUn nou scandal legat de persoanele cu handicap psihic, aflate în îngrijirea statului într-un centru specializat din Urlați (CIAPAH), a determinat autoritățile din Prahova să deschidă două anchete.

Una, coordonată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, vizează o cercetare disciplinară cu privire la unele nereguli semnalate în urma unui raport de audit întocmit la nivelul acestui centru, iar cea de-a două este realizată de Consiliul Județean Prahova și vizează acuzele unor angajați cu privire la directorul unității, Niculina Panait.

Concret, o parte dintre angajații Centrului de Asistenţă şi Îngrijire Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi susțin că directorul s-ar folosi de funcția sa pentru a-și rezolva problemele personale chiar în cadrul centrului.

Oamenii spun că Niculina Panait ar veni cu hainele și cu covoarele sale de acasă pentru a le curăța la CIAPAH, dar și că se folosește  de hrana beneficiarilor pentru a face pachete pentru copilul său student.

Mai mult, angajații o acuză pe directoarea că ar fi ascuns o situație gravă care viza direct pacienții internați, în sensul în care nu ar fi raportat la DGASPC faptul că mai multe persoane din centru ar fi avut o boală de piele contagioasă, mai exact râie (vezi foto).

Aceiași angajați susțin că ar fi depus și la DGASPC Prahova o plângere cu privire la aspectele menționate mai sus, însă până în acest moment nu s-a luat nicio măsură.

Pentru că acuzațiile angajaților sunt grave, dar nu știm dacă și reale, solicităm ca datele rezultate din cele două anchete să se facă publice. 

Despre Autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *