Un romano-american a recunoscut ca a vrut sa mituiasca politistii rutieri din Prahova

Publicata la 3 Oct 2017 - 2:36pm de Max-Media.ro

mita-politistLa data de 28 septembrie a.c., ca urmare a activităților realizate de către lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a propus condamnarea inculpatului D.D.Ș. la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 06.09.2017, lucrătorii S.J.A. Prahova au fost sesizați de un echipaj de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Prahova – Poliția Municipiului Ploiești cu privire la faptul că un cetățean de origine română cu rezidența în Statele Unite ale Americii, fiind oprit în trafic pentru săvârșirea unei abateri la regimul circulației pe drumurile publice, le-a oferit, în mod repetat, suma de 100 de lei pentru a nu fi luate măsurile legale ce se impuneau.

În cauză, s-a reținut faptul că D.D.Ș., în timp ce conducea o motocicletă, a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție rutieră deoarece nu a acordat prioritate de trecere pentru pietoni, într-o zonă marcată și semnalizată corespunzător.

Cu ocazia controlului documentelor și constatării abaterii contravenționale, pentru a nu i se reține permisul de conducere ca măsură complementară, D.D.Ș. le-a oferit, în mod repetat, celor doi lucrători de poliție rutieră suma de 100 de lei, pe care a introdus-o într-un pachet de țigări, în care se mai aflau 7 țigarete, pachet pe care l-a aruncat în interiorul autospecialei de poliție.

După sesizarea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Prahova, D.D.Ș. a fost condus la sediul Poliției Municipiului Ploiești, ocazie cu care acesta a mai oferit polițiștilor rutieri încă 100 de lei pentru a nu fi luate măsurile legale ce se impuneau.

Pentru abaterile la regimul circulației pe drumurile publice, persoana respectivă a fost sancționată contravențional și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: