Vezi cat va costa kilogramul de miel, inainte de Paste

Publicata la 25 Mar 2014 - 4:27pm de Max-Media.ro

Preţul unui kilogram de carne de miel va creşte faţă de 2013 cu aproape 10%, anunţă fermierii. Principalele motive sunt reducerea subvenţiilor şi creşterea impozitelor.

30% din miei vor rămâne în fermă, restul vor fi sacrificaţi pentru sărbătorile de Paşte sau pentru export. Cheltuiele tot mai mari îl obligă pe crescătorul de animale să vândă mai scump decât anul trecut.

„Se discută de o creştere de preţ 10-15 până la maxim 20 la sută”, estimează Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

Creşterea preţului la carnea de miel este influenţată şi de cererea tot mai ridicată pentru export.

„Se exportă mult în ţările arabe şi în Turcia şi de foarte multe ori se face un circuit, adică pleacă carnea în viu de la noi, se taie în altă parte, se consumă acolo şi de multe ori importăm carne tăiată”, adaugă Dragoş Frumosu.

25 de lei pe kilogram de carne de miel este un preţ pe care nu oricine şi-l va putea permite oricine.

Oamenii spun că, dacă preţul va fi prea mare, pentru masa de Paşte vor înlocui friptura de miel cu cea de pui sau porc.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: