Vezi ce spune Parchetul despre ancheta disparitiei unor bani si bunuri din seifurile Raiffeisen Ploiesti

Publicata la 31 Oct 2013 - 10:20am de Max-Media.ro

Max-Media.ro a transmis o cerere oficială către Parchetul Curții de Apel Ploiești, acolo unde se cercetează plângerile făcute de omul de afaceri Nicolae Cantemir și de primarul comunuei Plopu, Adrian Bălănescu. Cei doi au reclamat, la sfârșitul lunii iulie, dispariția unor sume mari de bani și a unor bunuri de valoare din seifurile închiriate la sucursala Raiffeisen Ploiești. După patru luni, ancheta trenează.

Prima impresie după citirea răspunsului remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești este că investigatorii fie încă bâjbâie în descoperirea făptașilor, fie nu au suficiente dovezi pentru a învinui persoanele suspectate.

Cert este că, de la momentul la care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a primit cele două reclamaţii privind furturi de bani şi valori din casetele de la Raiffeisen Bank, reprezentanţii Poliţiei au făcut foarte puţine declaraţii pe acest subiect.

La scurt timp de la primirea celei de-a doua reclamaţii, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova, comisarul şef Nicolae Zecheru, spunea că „se pare” că în incinta băncii există „nişte vulnerabilităţi” şi că „dacă la nivelul băncii, la nivelul funcţionarilor băncii se respectau exact procedurile reglementate prin protocoalele dânşilor de acces în aceste casete nu s-ar fi ajuns la această situaţie”.

La sfârșitul lunii iulie, Adrian Bălănescu a reclamat la Poliţie că din caseta de valori închiriată în incinta agenţiei Raiffeisen Bank din centrul municipiului Ploieşti i-au dispărut 410.000 dolari americani, 100.000 de lire sterline, 30.000 franci elveţieni, 8.000 dolari canadieni şi aproape un kilogram de aur, sub formă de lingouri şi bijuterii.

Cu doar câteva zile înainte, Poliţia Prahova primise o reclamaţie similară, din partea omului de afaceri Nicolae Cantemir, care susţine că dintr-o casetă de valori din incinta aceleiaşi sucursale i-au dispărut aproximativ 200.000 de euro, bani şi bunuri de valoare.

Iată cum arată răspunsul Parchetului, semnat de procurorul-general:

CĂTRE MAX MEDIA

Vă facem cunoscut prin prezenta că solicitarea formulată de dumneavoastră în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 544/2001, a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti cu numărul de mai sus.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti se află un dosar ce are ca obiect două fapte de sustragere de bunuri din cutiile de valori ale sucursalei Băncii Raiffeisen Ploieşti.

În cauză se efectuează de către organele de poliţie, sub coordonarea unui procuror, activităţi specifice în vederea identificării autorului faptei.

În momentul în care vom avea date noi le vom comunica reprezentanţilor mass – media, ţinând cont de faptul că, în timpul urmăririi penale, comunicarea dintre Ministerul Public şi mass – media se realizează cu respectarea specificului acestei faze a procesului penal, care se desfăşoară fără publicitatea caracteristică judecăţii, având ca scop evitarea perturbării sau periclitării bunei desfăşurări a urmăririi penale.

PROCUROR GENERAL,
Liviu Mihail Tudose

CITESTE SI:

 Vezi ce spun reprezentantii Raiffeisen Bank in legatura cu disparitia banilor din casuta de valori

Ai o cutie cu valori la Raiffeisen Ploiesti? Vezi ce trebuie sa faci

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: