Prahova: Viceprimarul din comuna Gornet are probleme cu ANI

Publicata la 19 Iul 2013 - 12:04pm de Max-Media.ro

Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) l-a declarat incompatabil pe viceprimarul comunei prahovene Gornet Cricov, Ion Iancu. Acesta riscă să fie decăzut din funcţie.

IANCU ION s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2012 – 03 august 2012, întrucât a exercitat, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Gornet-Cricov, Jud. Prahova, și calitatea de comerciant persoană fizică, cu denumirea IANCU GH. ION „LUCRĂRI AGRICOLE” PERSOANĂ FIZICĂ. Astfel, IANCU ION nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de […] viceprimar este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: